Wednesday, July 4, 2012

quick update

Posted by nurul shaida at 10:57 PM
bosan ah. asyik asyik buka blog orang je bace. bila blog sendiri nak update ni?  tanya akal dan otak sendiri.  memang banyak mende nak conteng kt sini, tapi KEKANGAN masa dan kerja tidak mengizinkan untuk curi2 tulang update. tapi oleh kerana hari ni merupakan SUPER BUSY DAY, maka aku akan update satu entry. [aku tak nampak weh kaitan antara kerja melambak dengan kau ade masa update blog!!]

teori nya adelah begini;

bila aku busy, buat keje sambil tercungap2 tahap mcm kene kejar dek hanjing padahal kene kejar dateline je, maka aku takkan kuar for lunch. sebab aku akan duduk2 je kt ofis sambil regang2kan otot2 sume. kununlah taknak kuar sebab bila kuar, banyak benda yg kene bazirkan. parking spot btul2 dpn pintu ofis, duit (sebab nak kuar mentekedarah-kaki nk laju je masuk secret recipe selang 2 bangunan dari opis) dan tentunya, bazir tenaga, nak kene drive lagi, kene menapak kt tengah2 panas ni (if parking jauh) and tu belum campur makian pada driver2 lain lagi tu (time lunch traffic kt Raub mcm kt Jakarta weh!). so dari pada aku melecah2 dgn sume hazab di atas, baik aku duk dendiam dalam opis, layan internet. bila dh bosan tgok fb, barulah hadap belog sendiri. nampak tak equation diantara busy dan entry tadi?  (aku pun tak paham ape yg aku merepekkan nih)

banyak ni nak story. holiday kat terengganu, luahan perasaan sentap, journey to perak.. zakuan adha aidil zafuan..
eh jap, yang last phase tu mcm menarik kan?


tapi tak berapa menarik punn. boleh usha2 je, laki aku dh warning awal2 "tak payah over pun tak pe" bila aku n ain ckp nk ambik gmbr dengan si kembar tadi mase behenti solat n makan kt RnR Tapah, Perak. kejam tau.  gigit bibir jelah tahan geram dgn laki sendiri. kang kalau tak dengar kata, derhaka pulakkkk.

marilah kita mulakan cerita dengan cerita jelajah Perak minggu lepas.

1 julai hari tu kami semua bertolak ke perak untuk mendaftarkan my lil sis, ain kt Tanjung Rambutan. Tanjung what? bukan ke tempat hospital gila tu???  Correct! pandai lah anda ni Geografi.  budak sengal tu dapat tawaran  pembantu pegawai Kesihatan kt sebelah hospital tanjung rambutan.  bukan daftar sebagai penghuni, tapi sebagai student.  dia ni b4 dis belajar kt Uitm Dungun, dah sem 3 baru dpt SPA.  bila dh bincang2 dgn sume suku sakat, kami decide utk hantar dia ni ke sana sbb bila dh hbis belajar tentu2 dh dpt keje, compare tu study dip kat  U kan. sekarang ni orang yg ada Dip berlambak, competitive gila lah utk dpt job. budak ni lagi lah seronokk. sebab dia mmg minat line2 hospital ni. dia mintak jugak Jururawat tapi tak dapat. xpelah, syukur, ade rezeki kt sini.

sempat singgah sarpino pizza b4 bertolak. budak berlemuih kt atas ni mengamuk nk makan pizza.

banker dengan beg duit. haruslah buat muka pasrah sebab kene pau.

seronok kau kan. takpelah, adek bongsu.

sempat tangkap baju sehelai utnuk encik suami yang bossy.

berhenti kat rnr Tapah jap. beri laluan utk orang yg boleh solat bersolat. yang keuzuran duk luar diam2 ambik gmbr ye

tak sedar bila si asya snap pic gmbr abah n my suami nih.

selebihnya adelah gmbr budak tanjung rambutan yang ade double chin ni. kahakahkah




layankan jelah gambar. aku dh penat. nak baring sambil imagine blackberry cheese kt secret recipe. nak menapak malas, panas.

0 comments:

Post a Comment

 

akulah gadis itu Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea