Sunday, July 17, 2011

kisah yang tak sudah sudah

Posted by nurul shaida at 11:47 PM 2 comments
hello monday. dah tak ada monday blues lagi skrg. ye skrg, idup sepertinya teluss yang amat


rasa macam dh lupa camne nak buat new post kt blog (gila hyperbola). betapa lama tak memberi sedikit perhatian pada belog terchenta. actually ada byk benda yang nak dinukil kan sementara aku tak dijangkiti alzheimer 50tahun lagi tapi semacam dah tak reti nak mula dari mana.





how about a week ago? ermm




a month ago?

okla kita mulakan dengan perkara yang terbaru. yang pertamanya aku mendapat orang baru di dalam keluarga iaitu pelepasan zaman bujang kakak tersayang. ayu, anda sudah tak boleh hoyeah hoyeah dengan aku lagi. kerana gelaran puan tidak sesuai untuk meronggeng bersama anak2 gadis sunti *chewah*

ya, selamat menjadi isteri yang mithali. cepat produce anak buah buat kami semua.


dan seminggu sebelum tu jugak aku dapat kerja kt raub. alhamdulillah. walaupun subjek IT and english bukan core aku tapi aku cuba2an lah dlu.  thank to kolej komuniti raub kerana 'menampung' keperluan hidup saya kelak.  dan semestinya, bila aku sudah dapat keje kt raub, beberapa perubahan besar secara drastik telah berlaku.  sama ada rela atau tidak (bilanya aku tak rela), aku MESTI mengakhiri jamang2 bujang ku jua :) 

dulu, (samaada aku penah cerita di belog atau tidak) kami (us) pernah berjanji utk mengakhiri title cik bilamana aku dapat keje kat raub. bila dh dapat ni, sayang i know u're very happy kan. mulanya aku hanya suarakan isi hati my prince kt my famili tapi tak sangka pulak diorang setuju. sayang, menjadi jugak alasan you bila kita kerja berdekatan ni kan. tapi kalau dipikir pun btl juga, kami dh lama bersama, nak masuk 8 tahun. dulu lain, masa belajar terpisah jauh. keje pun jauh.tapi sekarang bila dah di depan mata, apa yg ditunggu lagi kan.  lagipun, daripada kami membuang masa dan duit dengan berdating, lebih baik digunakan secara baik lagi berpahala.
thanks. sebab banyak mengubah persepsi saya.
aku dah tak boleh bising2 lagi
aku dah tak boleh keluar sesuka hati lagi
aku dah tak boleh marah2 lagi (kalau tak..free je tazkirah percuma sampai)


tapi awak, btl ke kalau kita marah2 tu adelah serpihan api neraka? ngilunya..


sekarang walaupun penat, tapi aku suka. naik turun pejabat agama aku suka. stress pikir pasal persiapan kawen pun aku suka. berdiet sakan demi kelihatan langsing pun aku suka.  penat survey  kad undangan pun aku suka. pening pikir lauk pauk apa utk dihidangkan pun aku suka.  takpe takpe..aku suka, aku bahagia.  betullah, memang btl2 mengambil keberkatan di hari perkahwinan my kakak. tak sia2 aku jadi pengapit. memang berjangkit, kau.

egee. aku rasa aku dlu yang pegang title puan dari mung.. make sure mung kene datang. 
 

akulah gadis itu Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea