Tuesday, February 15, 2011

red warrior: gomo kelate gomo!

Posted by nurul shaida at 7:33 AM 0 comments
ini adalah entri kepam.

ari tu aku berpeluang (read: BERPELUANG) menonton perlawanan bola sepak piala Sumbangsih (abaikan kalau aku salah eja) antara KELANTAN mlm SELANGOR.  memang teruja sangat sebab even aku ni bukanlah kaki bola tegar tapi aku memang dah lama mengidam nak tengok perlawanan bola secara live.  dulu masa kecik2 bapak aku selalu bawak tengok bola kat padang bola depan dewan Gong Kemuntong kt daerah aku tapi sekarang bapak aku pun tak pergi. memang tak de sapa nak ajak kan.

bila dapat je pelawaan (nak2 lagi dari insan tersayang) cepattt je aku on. lebih lebih lagi yang main tu adalah kelantan.  aku dah lama nak rasa pengalaman 'menarik' ni. manalah tahu, dapat tengok acara baling2 kerusi baling2 botol air secara live kan..

sebelum match;
the ticket; RM20

melepak di dalam JMQ sblm tunggu stadium bukak

 stadium shah alam: 7.15pm

 okay dah ada sticker kat pipi :)

 penyokong tegar
 penyokong tegar from IKB kelantan
 aktiviti mengecat muka before match.

betullah kata encik pertama, perempuan kalau nak datang tengok bola kene bawak guide. as in bodyguard lah. sebab orang memang bersesak sesak. tolak menolak. himpit menghimpit.  pendek kata, risiko untuk kene raba memang tinggi.  nasib baik aku pergi dengan jejaka2 ganteng dari kampung aku (raub).  mereka sangat protective.  bila aku nak masuk, encik pertama akan buat satu gap/space supaya aku tak langgar orang lain dan orang lain tak boleh menlanggar aku. *blushing*

di dalam stadium: semua MERAH.




meriah..
encik, saya dapat tahi lalat encik.


penat. berlemuih dan panas.  memang betul2 pack.  mulanya aku mintak nak duk seat depan, dekat dengan padang.  tapi menurut orang yang berpengalaman ni (eceh!) 'b, kita kene duk seat paling atas.  nanti kalau ada orang baling mercun ke botol air ke..kita tak kene..'

ohhh.......macam tu. jadinya, kami tak jadi duk seat depan. hajat nak tengok goalkeeper terkacak tak kesampaian lah tehehe..
alahaiiiii. im melting..
 oh..cant stand anymore


rasa menyesal pulak tak bawak stok makanan banyak2 tapi spt kata encik pertama, beg pun akan di check untuk mengelakkan penyokong menyeludup masuk botol2 air mineral.  tapi yang aku pelik tu, even dah buat camtu pun, ada jugak aktiviti baling2 botol air malam ni.  mana diorang amik aku taktau la..

tapi takpe.  at least, kelantan menang. first time aku tengok encik pertama terlompat2 kegirangan.  bila tengok dia happy camtu, tanpa disuruh sesiapa, aku turut rasa gembira.  bukan sebab kelantan menang, tapi sebab tengok dia gmbira.

sebab kelantan menang 2-1, maka aku berasa berbaloi menepek sticker ni kat pipi.  susah weh nak tanggal menda alah ni. pakai make up removal pun tak tanggal. betul betul kene sental.
kaki pun melecet. tapi tak pe, asalkan senyum berbunga-bunga..

Saturday, February 12, 2011

sunday blues

Posted by nurul shaida at 10:44 PM 0 comments
ada tak orang mandom pada weekend? ada tak ada tak?  kalau ada, moh sini kita sembang.  aku memang tengah mandom tetiba di hari ahad. tah hapahapa tah. orang lain bersuka ria di hari minggu tapi aku moody tak semena-mena.  memang tak rasa nak keluar rumah.  teringin nak keluar cari selendang yang ada manik2 kat hujung tu. dengan inner yang kain t-shirt tu skali.  tapi malas nak keluar.  my prince dah 2 hari terperam.  biarkan dia.  nanti bila start aja senin, tak berhenti lah ia berkhidmat. kesian pulak diperkudakan. ehh.

nak yang macam ni lah.
source: butik tuan

tetiba dengar suara perempuan memekik:  "oi apa susah..beli jela online kat butik member awak tu..."

ya exactly. memang suara kakcha.  ye jugak. tapi aku kalau bab2 tudung lagi berahi utk tengok material sendiri, usap2 dulu, belek sana belek sini, then baru decide nak yang mana satu.  dalam otak ni memang nak yang type camni tapi colour tak pikir lagi.  nak kene selongkar lemari dulu tengok warna baju kurung yang ada. seluar memamng amat jarang dipakai sekarang memandangkan hari2 bosan aku bermula dengan baju kurung @ kebaya then bila sampai di rumah, ianya akan terus berakhir dengan baju tido. done.

kalau ditakdirkan (neraka apakah??) weekend dilanda kerajinan keluar, baru memakai seluar.  tu pun kadang2 aku rasa cam nk pick up baju kurung jugak. malas nak pikir banyak. tehehehe. kalau jumpa aku kelek bakul sayur dengan ikan2 bagai tapi berbaju kurung pada pasar pagi mana2 weekend tu jangan buat2 tanya aku o.t ke hapa. memang dari rumah la tu.  nama aku nak buat o.t tak berbayar? kirim salammm..

eh merepek apakah?

sebenarnya lepas ditimbang2 dikira2 baru aku dpt detect mana masalah problem aku ni datang. [pergh gila lama nak troubleshoot diri sendiri]  sebenarnya begini: ada 5 perkara yang menagih perhatian aku hari ini:

1)   antar my prince pergi service - sebab milleage dan lebih.  lau ikutkan due 23/3 or 5000km. tapi memandangkan aku ni kuat berjalan dan merayau [travel jauh2 lak tu] jadinya milleage aku dah lebih 5000km.  dasat tak weh? sebulan aku dh achieve 5000km. dasat tak dasat.

2)   siapkan questionnaires part B, C and D.  setiap part aku kene karang lebih kurang 5 additional questions lagi..hazab hokay.. aku paling benci buat menda alah nih.  tapi rabu ni dh kene submit :(

3)   siapkan group asemen untuk kelas petang sok.  nama je group asemen tapi yang membuatnya aku sorang. takpelah. aku tak de buku, sazli tak de masa. deal lah. dia bagi aku buku, aku buat sensorang kt umah. ok ok takpe aku paham. kau full time worker kan? ada anak bini kan?  takpe takpe bagi aku student praktikal and bujang majang ni yang buatkan.  pueh tak pueh ati jangan byk bunyik.

4)   undangan emak encik kelima (sini utk definisi pertama - kelima) untuk berjumpa di sekitar kg baru sebab esok encik kelima kena lapor diri kat TM esok.  semalam emak beliau sendiri yang telepon aku, borak2 panjang.  ajak jumpa esok.  sebab mak dia n family turun sini dari melaka esok.

5)  undangan emak encik kedua. pun area dekat2 kg. baru. sebab nak menghantar adik encik kedua lapor diri dekat PULAPOL jalan semarak.

kalau aku ikut pilihan ke 4 dan 5, memang nak mampos namanya.  dibuatnya bertembung kat area sana, tak ke hijau jadinya aku nanti??

sudahnya, task 1 hingga 3 pun aku tak buat. ignore saja.  betul2 tak de mood.  last2 belog ini jugak yang aku mengadap.. oh yes. petang  nanti baru kuar hirup udara kot. menghantar kakcha ke stesen lrt. dan membaiki phone yang tiba2 menggila hari ni.  memang btl2 spoil sunday akulah!


best lyric: for the rest of my life

Posted by nurul shaida at 9:42 PM 0 comments
FOR THE REST OF MY LIFE
_________________________
I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO

And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO

And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

                                                             for the rest of my life;

Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eye
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you.


Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009

drama king come back!

Posted by nurul shaida at 6:02 AM 0 comments
ingat tak, previous entry aku ada bercerita tentang cinta kedua yang dah memporak perandakan idup aku? adalah..ada aku teremo sket kat sini.

dan memang aku dh agak dah, encik second ni memang akan kembali and buat comeback la kunun2nya. deyyyy..ingat celine dion ke nak comeback2 bagai ni?

ikutkan ati aku ni, memang tak nak hadap lagi muka beliau.  tapi bila roomate aku and my sis siang malam pagi petang duk membebel sebab tension menerima mesej2 dari pakcik saiko ni, aku pun dengan baik atinya (neraka apakah??) amik keputusan untuk berdepan.  aku ingat lagi mesej yang my sis forward dari si saiko ni;
"aku ambik cara baik, biar la aku pulangkan cara baik.  aku janji aku takkan keruhkan keadaan.."

tak keruhkan keadaan kau kata?? sepanjang hari muka aku keruh dan mengira detik nak jumpa kau malam tu..

well, aku kan warrior (red warrior from kelate :)).  maka, aku pergi dengan set muka 'stone'. macam2 mana pun, aku akan keraskan ati, tutup rapat2 dan transform ati aku jd besi jap.

aku g dengan kakcha.  takut jugak aku g sepang sorang2.  bukanlah sebab aku takut drive sorang2 jauh2 camtu, macamlah tak biasa kan..tapi aku takut si saiko tu buat benda diluar jangkaan nanti.  so untuk keselamatan, aku bawak bodyguard.  even bodyguard aku ni awal2 lagi masuk keta bila tengok drama ala2 korea ni nak bermula.
okay aku paham kalau dia menangis mengugu-gugu sambil cium tangan aku  mintak ampun.  aku paham kalau dia bungkus sume reta aku  yg boleh mengembalikan kenangan kami dan pulangkan balik pada aku.  yang aku tidak paham di sini adelah; perlu ke kau nak bagi aku a bouquet of flower siap teddy bear bagai ni?  2tahun bercinta sahkan sejambak bunga, daun sehelai pun kau tak bagi.  tapi aku tak kecewa pun sebab aku tak sukakan bunga or whateva lovey-dovey present camni.  lagi afdal kalau kau bagi duit takpun bawak aku pegi shopping.  lebih bermakna kalau aku dpt rembat perfume or guess selai dua kan.
break up tapi dapat bear dan bunga. kau ada??

dalam hal ni aku taktau la sama ada aku yang tak peka dengan perasaan org yang tengah frust atau dia yang tak paham frasa 'break up'.  kenapa sampai nak berhadiah bagai ni. siap ada 'loving u forever' lagi kat bear tu. dahla besar.  im not type of lady yg suka menda2 girlish ni. berbulu2 bagai.  kalau nak bagi, bagi teddy yg rupa mcm momoe aku, for sure aku terima.
kalau bg menatang ni takpe jugak.

ok sambung balik. after sembang2 lebey kurang kat dalam kedai, kami bertiga menuju ke car park. dia park btl2 sebelah keta aku.  terus buka boot keta. omaigod.  banyak gila rupanya barang2 aku. teheehehe.. barang2 dapur yang aku tumpangkan kejap kt umah dia pun ada.  tak termasuk beberapa pasang kasut.  tudung. oh yes, dia ada bagi gebar selai.  souvenier dari emirates flight lau tak silap aku. gebar kau tau gebar?  selimut lah kakak. 

kak cha awal2 lagi angkat kaki masuk kereta bila dia dh dengar intonasi dia dh berubah.  ya aku tahu.  dia bercakap dengan nada sebak yang tertahan2.  aku turut sebak jadinya (????) pastu, dia ajak discuss dalam keta.  masa ni la dia bagi bunga n bear.  katanya, takut tak sempat tengok aku konvo nanti.  tak terharu kah anda?  mestilah terharu.  sekuat mana bencinya aku pd dia, aku tak boleh tipu bahawa aku turut terkesan tengok dia mengugu2 menangis sambil lap2 air mata pada jaket yg dipakainya.

memanglah perkara biasa lelaki menangis kan. sebab lelaki pun manusia jugak. tapi kalau orang itu adalah p****r, gangster, pastu kerja plak dalam uniform yang digeruni oleh ramai orang, dengan muka bengis ala2 nak makan orang je, agak jatuh rahanglah kan. dia? menangis?? ok bukan aku nak ckp yang aku tak penah tengok dia menangis b4 dis, sepanjang 2tahun kitorang couple.  ada jugak rasanya yg btl2 live sekali tu pun air mata bergenang saja. tak menitis lagi.  tapi mlm ni basah tangan gua beb. basah!! kan aku dh cakap tadi, dia salam gua mintak ampun..

aku sebenarnya dah jatuh kesian (bukah kasih ya); tapi memang tetap tak mengubah apa2 pendirian.  bagi aku, perjumpaan malam ni tak lebih kepada perjumpaan terakhir memenuhi hasrat hati dia utk tengok aku buat kalli terakhir. plus; amik reta aku. itu saja.  tapi biasalah dia dan skrip penyesalan dia tu. 

sorry ye cik abang. my heart stop bleeding since it turn to stone.

tapi yang membuatkan aku hampir2 epilepsy adalah bila dua hari kemudiannya, dia masih sms2 aku dan clarice.  memujuk dan merayu.  hey, terus tak jadi kesian hokay.  mamat ni tak paham bahasa or tak reti bahasa.  sampai jadi manusia obsession sanggup ikut aku balik dari keje semata2 nak tahu mana rumah sewa aku.  then bila aku halang, dia tetap degil nak follow.  sampai ke malam laa aku bwk dia 'makan  angin' kat area puchong.  las2 skali bila dia tak jugak give up, aku menonong je pergi park depan balai polis putra perdana. hambik kau.  

tapi aku tetap aku. hati tisu. mana sampai ati nak report polis.  aku bercerita secara tak formal je dekat abang2 polis yang bertenggek di depan balai itu.  tapi dia call, menangis lagi. alahai. cukup2 lah drama, wahai drama king!  kalau nak menyesal sekarang pun tak guna dah.  bawaklah semua betina2 simpanan kau tu mengadap cium kaki aku pun belum tentu aku kembali ke sisi kau. ngerti??

dan hari ni, masih lagi nak tekel2 aku dengan sms2 'mengulit kenangan' dia tu. call memang aku haram nak angkat. apa? genting highland? alamanda? lagu bila nak saksi? kenangan kt padang kota? AKU DAH LUPA,LAH.sorry.

and last sms aku; 
"ayg, try check ticket ke bali.  abang ingat nak bawak ayg p sana awal bulan 7.  ayang suka bali kan?"

Bali? what bali? limau barli aku suke. tapi aku tak suka p bali dengan hang. arigato gosaimas.

agak2, patutkah dia masuk sekolah semula dan tanya cikgu maksud 'break up' tak??

Friday, February 11, 2011

randomization by kakcha

Posted by nurul shaida at 10:42 PM 0 comments
What was the happiest moment of your life? 
bila: ".. kekasih yang dulu hilang..kini dia telah kembali pulang.." (kangen band)

Who has been the biggest influence on your life? 

experience.

Who has been the kindest to you in your life? 
my apple. my sista. my dad. coz they always love me no matter who am i.


What are the most important lessons you’ve learned in life?

dont talk with stranger; drug addict, drunker and gangster.


When in life have you felt most alone?
bila tarikh2 penting tapi aku masih sendirian dalam bilik all night long.

How has your life been different than what you’d imagined? 
bila nanti satu hari, aku bangun dari tido dan aku sebenarnya tak kenal pun sape sleep partner (suami) aku kt sebelah.  mungkin aku akan hantuk kepala kat dinding dan amnesia buat selamanya.

Do you have any regrets? 
always..

What does your future hold
?
a great mom and wife.


Do you have a love of your life? 
yes. a lot..

Do you believe in love at first sight? 
definately YES.

What lessons have you learned from your relationships?
stone itu bagus.

How did you know he/she was “the one”? 
bila 24jam aku bersamanya sikitpun takde rasa penat dan bila aku rasa aku takde ruang untuk bersedih atau bermurung pun..happy always. buat aku tersenyum :)

Who do you admire the most?

heliza helmi.  cantik. bijak. big eyes.

What is your definition of happiness?
bila rasaku adalah rasanya

Name three things that make you happy.
1. Shopping
2. bookstores
3. Shoes and shoes and shoes..


What phobias do you have?

obsession.
What is your favorite song?
pahit ku telan jua

What is the best modern invention?
i dont need a thing.

Are you a pet lover?
sometimes.

Would you like to be a celebrity?
celebrities in writing, might be okay for me.

What was your favorite subject at school?
i hate school. except medical terminology in university.

What is your favorite time of the day?
5pm.  balik kerja lah, apa lagi!

Are you a romantic person?
he said; yes.

What gets you really angry?
backstabbing.

What’s the first thing you think of after you wake up in the morning?
“i miss him.”
 

akulah gadis itu Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea