Sunday, December 30, 2012

paper fan project

Posted by nurul shaida at 8:55 PM 1 comments
cak!

assalamualaikum.

aku ingtkan thun dpn baru nk buat entri, tp tup2 ade entri penutup utk 2012. unsangkarable sungguh.  lately, byk bebenor unexpected event berlaku dalam 2 3 hari ni. well, actually entri ini khas utk egee, yg td duk pm kt fb tye how to make paper fan.

paper fan?

paper?

and then, fan?
...ye betul tuan puan, kipas kertas, ala, kipas kertas yg kita duk buat mse zaman tadika dulu tu. sape tahu skrg mende alah tu dh jadi bahan komersial dan dijual area rm2 - rm6. dasat..dasat.

takleh nk recall lagi? lihat gambarajah dibawah;








aku guna paper fan sbg backdrop utk photobooth.  ade jugak orang guna utk hiasan pelamin spt:

awesome gila kan. so far, aku tak penah lg buat pelamin guna material paper fan, mini pelamin pun belum.. kalau ada yg request, aku akan buat.

maka, cara-caranya adelah:
1) ambik sehelai kertas, size mengikut nafsu masing-masing; then dilipat2 sama besar.
2) lipat dua, dan buat lg satu set.
3) tie them together.
4) hias dgn dolly paper.  kalau nk hias dgn paper fan size kecik n berlainan kaler pun okay jugak. ikut nafsu masing2 ye

weh, ape tu dolly paper?

dulu aku jakun jugak, tp rupanya adelah begini;
senang je nk dpt kan dolly paper ni, kt tenet n fb rmai yg jual. aku pun ade jual, egee =)

mase birthday celebration aku hr tu
okaih, oleh kerana aku update smbil lunch, maka entri kali ini sekadar cukup cukup makan saje. peace yo.


 

akulah gadis itu Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea