Wednesday, March 2, 2011

what a joke

Posted by nurul shaida at 12:58 AM
MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com


aku sebenarnya tengah stress. bila dekat nak sampai hari rabu mesti stress. work related stress. inner stress. environment-stress. stress dengan manusia sekeliling. stress dengan proposal. stress dengan relationship. stress dengan diri sendiri. stress dengan perasaan orang lain. stress..stress..stress..

semalam balik kerja tak tau nk buat apa aku terus pergi shopping. round punya round jam dh dekat pukul 6. kene amik clarice. tapi dia decide nak balik dengan our housemate. nasib baik aku tak turun ke parking lagi. lau tak, tambah lagi satu stress. memandangkan aku tak de sape nak di belek2 kat umah, dan tak de orang nak di jemput pulang, why not aku habiskan sisa2 stress aku ni kt shopping mall ni. actually aku dah kuar dari main entrance tapi boleh tak aku decided untuk masuk semula. bukan decide lagi, memang aku turn back. punyalah azam kuat nak release stress dan menghabiskan duit. sanggup kau patah balik semata nak jugak membeli something, ya?dan dan tu jugak aku rembat perfume, foot stone dan foundation.

bila berpeleseran sorang sorang camni mulalah tanduk nak keluar. syaitan gatal mula la goda aku. 'kalau ada teman best gak ni. boleh ngumpat2. boleh mengutuk sesama sendiri. kalau S ada best gak ni' tu dia setan dah datang. aku hampir2 nak mesej S tanya dia dah balik keje ke belum. seb baik love cupid datang, dushuuun dushuunn dush dia tempeleng aku. bagi waras sket. hehehe. jangan, S tu lelaki. dan aku perempuan. boleh mengundang cemburu kt ati my prince. tak baik tau betray bakal suami. hikhikhik [asal aku rasa nyampah ni??]

S ni memang. kawan baru aku. keje kastam kat airport. aku kenal sebab amik kelas MOC sama2. dia student PLK. tiap2 hari isnin aku mgadap muka dia ni. dengar dia mumbling. tengok dia act awkward. pastu saling kutuk mengutuk. pastu buli aku. kutuk 'ketinggian' aku. kutuk wedges aku yang 5 inch tu. berlawak bodoh tentang kebantutan aku. sabaar jelah dia ni.

minggu lepas;

aku: beb, cantik tak cincin aku? [sambey tayang2 cincin di jari]
dia: kau dah bertunang ke shaida? ari tu cakap takde boifren.
aku: ceh, ingat aku tak laku sangat ke?[masa ni aku tengah buka fb dpn dia]
eh, cantik tak budak ni? kau nak kenal dgn dia tak? aku boleh rekemen.
[sambil promote kwan aku yg kebetulan single]
dia: taknak lah aku. aku nak kenal dengan kau.
aku: bukan kita dah kenal ke? siyes beb. mana lagi cantik, aku atau dia?
[saja nak uji taste laki ni]
dia: erm..[buat2 pikir - meluat aku!] tak tau lah. aku tak minat dia.
aku: ala memilih! habis tu ko btl2 not interested la ni?
dia: aku minat kat kau
aku: ??????? malas nak layan kau. aku dah ada boifren.
terus aku end conversation. concentrate isi borang SPA8. dia bosan agaknya, terus ke surau utk solat magrib.

masa balik;

dia: shaida, kau tolong aku boleh?
aku: pe dia..
dia: tolong aku wat asement, article review aku tak submit lagi. yang ASEAN tu.
aku: ceh. malas aku. banyak cantik muka kau.
dia: ala, tolong lah. aku tak de masa la.keje banyak kt ofis. aku breakfast
pukul 1 petang tau tiap2 hari [dah start tunjuk muka seposen]
aku: .....[sambey pk2. kesian pulak kt mamat ni.] erm, bolehla. [pasrah.]
dia: yeay. thanks shaida. nanti aku bayar mas kawin lebih kat ko nati.
aku: ?????????? neraka apakah??


kt parking keta;

dia: shaida, nati aku potostet note kt kau.
aku: oke. aku nak chapter 6 sampai 10. ala. aku tanak la suruh kau. sebab kau
tanak amik duit. tu aku malas tu. seganla aku. bukannya sikit, 5chapter tuu.
dia: alah..takpelah. kau tak keje lagi. kau kan budak praktikal.
aku: ceh, aku bukan budak lah. apa kata ko guna je potostet machine kt ofis kau
tu. jimat sket weh.
dia: hisy. mana boleh, anak2 buah aku aku marah takkan aku sendiri nak buat camtu
plak. tak baik tau salah guna reta kerajaan.
aku: blah la. skema la kau ni.
dia: takpe shaida aku potostet kat kedai je. no need to pay. aku potong duit
hantaran je nanti [gelak2 setan]
aku: ............[cis cis dan cis. kene lagi!] what a cheapest joke!

dia ni memang nak kene dengan aku. suka buat lawak tak kelakar camni. tapi dont worry my prince, aku tak minat 'mamak-look'. i minat u sorang. agagaagagaaga.
i lap u, laling.

2 comments:

Miss Polaris said...

azila? apakah?

wehh, berapa banyak blog kau ada.. aku tak tau dh yang mana satu yg btl2 aktif.. kna delete la yg lain kan..

gadis semasa said...

yang ni la. ko jangan confius lak aku just tukar template je. amik template lama.

Post a Comment

 

akulah gadis itu Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea