Sunday, January 23, 2011

award--tag--contest

Posted by nurul shaida at 9:56 AM
salam isnin.

rajin tak? mengupdate blOg secara pukal terus.  3 in 1.  tiga di dalam satu.  yea betullah. macam nescafe and milO fuzz tu..  pertama tamanya sekali, a big thanks pada mata kerana masih belum mengantOk walhal esOk adalah hari Isnin @ Senin dan bila senin; tak lain tak bukan aku mestilah mOnday blues.  bila senin je sawan. bila sawan je senin.  sawan malas pergi keje.

Omg! isnin? senin bermakna kelas. kelas bermakna, esOk aku terpaksa masuk keje seawal 8pagi dan keluar 5petang utk bergegas ke shah alam.  Duh!  kenapalah perlu ada hari Isnin? tak bOleh ke lepas ahad je terus Jumaat? [mereng overboard budak nih] i hate mOnday.  isnin menjadikan aku 2x ganda letih daripada hari biasa.  eh tak jugak.  aku pun benci hari rabu.  sebab setiap rabu aku harus ke puncak alam, meeting supervisor.  bila kedua hari ni datang, maka badan aku mesti barai di dalam jem.  meeting lecturer 15 minit je, tapi kaki ni ha..naik cramp tekan minyak and cluth.  kalau JMQ tu autO takpelah jugakk..
baru terasa eh..penatnya menjadi student PLK ni.

erm.  senang citer, aku bencilah semua hari2 yang BEKERJA.  nak duduk saja gOyang2 kaki leh tak?? cukup bulan je tunggu incOme.  ada tak keje cam tu? requirement apa eh dia nak??

panggggggggggg.  penampa sedar. ikhlas dari ibunda tersayang.

takpelah.  aku ni nak paksa2 tidOr pun tak bOleh jugak.  nak blOg walking blOgger2 lain pun dh jenuh merayap dah.  nak tengOk tv, takut ganggu kakcha tidOr.  minah ni memang, [eh eh, bukan dia sOrang je sebenarnya, si tukang cerita ni pun sama] suka berumah tangga kt ruang tamu.  bilik siap berkatil bagai tapi atas sOfa L tu jugakla dia terbOngkang.[dan aku kt sOfa sebelah].  aku ni pun dah kembali ke peel lama, tidOr dengan lappy kat atas perut.  sedar2 pagi esOk lappy ke mana melayang, aku ke mana terlentang.  nasib baik keadaan masih terkawal smpai hari ni.  takde lagi adengan lappy terjatuh dari sOfa. kalau tak..

nihah. nak buat pengumuman.  tengOk tak award yang aku dapat kt sebelelahtu?? actually award tu daripada kawan aku, ixca anuar .  dia duk suh aku amik dari wujudnya blOg no.2 aku lagi tapi aku malas letak apa2 kt blOg tu. rasa nak remOve je.  mencii. sakit ati.. sO i fOrward la award tu ke blOg ni.  valid kan cik ixca kan? kan?  thanks ya, bagi i anugerah.  lain kali bagi la lagi...
dan rasanya ada 2 hutang tag yang aku tak langsaikan dari pemyumbang award ni.  takpe.  nanti bila2 mata sya insOmnia lagi, saya buat eh tag itu.....

berita baikk jugak kepada blOgger2 yang gemar buar tag dan cOntest.  ini kerana, ntah mcm mana tahun 2011 ni aku sgt bersemangat nak menjawab tag dan masuk mana2 cOntest.  tak tau lah nape tahun ni aggresive sangat.  mungkin faktOr usia kOt [neraka apakah??]  takpun mungkin faktOr blOg baru.  tak de semak lagi--so sedaya upaya mencari semak untuk diletakkan di blOg :)

jadinya.  untuk tag pertama yang dicipta Oleh aku sendiri....

SIAPA KAU.

Ngeri tak ngeri tak tajuk tag haku?  macam sOalan malaikat maut kan?  okeih kawam kawam.  mari kita telus dan tulus dalam menjawab sOalan KBKK ini.

1.   SIAPA KAU SEMALAM?
semalam aku musafir--dari puchOng ke kuala selangOr.  attend sOlemnization. jadinya semalan aku adelah pembantu majlis, tukang sibuk di dalam bilik pengantin, perayau tegar di sekitar kedai kain di kuala selangOr dan juga cO-pilOt merangkap pilOt jugak kadang2 bagi kakcha.


mula mula co-pilOt
 pastu naik pangkat jd pilOt lak
 kemudian, penyebok di bilik pengantin
 kemudian, kutu rayau.
finally, berkenan yang ni.. =)

2.   SIAPA KAU TAHUN LEPAS?
tahun lepas... ratu air mata.  eh tu sampingan.   superseniOr bach. in health adm. uitm puncak alam;


3.   SIAPA KAU 5 TAHUN LEPAS?

5 thn lepas.....erm 2006 ek.  second year diplOma science secretary uitm dungun. umO pun baru 20.



with one of my besties..aina.  semester 4 2006



4.   SIAPA KAU 10 TAHUN LEPAS?
student fOrm 3. amik pmr.

5.   SIAPA KAU DI KALANGAN KAWAN2?
pemalu [neraka apakah??] dOminant.  kadang2 mudah difahami. kadang2 susah nak paham.  kdg2 Ok kdg2 hangin tak semena2.  dikalangan lecturer, diOrang ckp aku terlalu 'rileks'.  dalam maksud tu. nampak sgt kan aku amik mudah hal2 yg berkaitan dengan kelas, buku, assignment dan passing mark, kan??

6.   SIAPA KAU DI RUMAH?
pelakOn, pengarah drama, penulis skrip di tv---->kat umah sewa puchOng.
kakak yg rajin tapi kdg2 sewel kdg2 garang, tempat rujukan mak aku mintak pendapat, driver mak, driver abah (kdg2) tukang selerak bilik ain--------> kat rumah makpak di besut

7.   SIAPA KAU KALAU BERCINTA?
aku pun tak pasti.  banyak sgt karakter. [kata drama queen..... =)]

8.   SIAPA KAU KALAU MARAH?
lagi teruk dari ibu tiri bawang merah.  lagi hijau dari Hulk.  lagi garang dari mak aku.  lagi baran dari encik rOti.

9.   SIAPA KAU 5 TAHUN AKAN DATANG?
wifey.. mother..and businesswOman.

10. SIAPA KAU TAG LEPAS NI??
pijah, faiqah, kakcha, egee, dan sesape yg bace, wajib tag and infOrm aku.

2 comments:

ohbintang said...

cik penunggu belog..t ai buat tag2 nih oke :)

gadis semasa said...

ok sayam.

Post a Comment

 

akulah gadis itu Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea