Wednesday, September 26, 2012

tak bace tak pe.

Posted by nurul shaida at 2:19 AM



lame gila tajuk entry. tapi betul ape, mmg tak baca pun tak pe entry kali ni. sgt tak improve dan sangat tak berinformasi.

*just reminder pada diri sendiri supaya berhenti berharap*

aku berhenti berharap..dan menunggu datang gelap..sampai nanti satu saat..tak ada cinta ku dapat..

tetiba terngiang lagu SO7 yg penah aku minat dolu2.

hari tu, lepas gigih bulatkan tarikh kt calendar tepi meja opis ni, aku mcm nekad nak beli benda alah tu. sebenarnya aku dgn benda tu mcm ada ‘love-hate’ relationship sket.  kdg2 aku rs cm aku nk je dptkan benda alah tu tp at the same time, aku rasa cm nk ghaibkan sume stok yg ade kt 7E and farmasi.

akan tetapi,

memandangkan bulatan merah yg aku tanda kt calendar dh berjumlah 59 hari, 59 hokey, bukan 5 hari, aku pun dgn bmacam perasaan dh tanamkan niat dlm hati nak pegi beli bila balik keje nanti. so, dh siap2 punch out.. tgh panaskan enjin kereta, dlm benak ni msih nk buat kira2 nk beli ke tak.. sebelah hati ckp pergi, sebelah kubur   hati lg kata jangan. tapi dalam duk pusing2 bandar (sebab hati still confuse nk pegi ke tak), drive juga tuh menghala ke farmasi mercury.  mcm serba tak kena jadinya.  padahal dh berpuluh kali pergi farmasi ni  cari ubat migraine laki sendiri tp hari ni ntah cmne boleh pulak msuk one way pye jalan. dh terpaksa parking terbalik. kereta org lain sume mgadap belah sane, aku mgadap sini. nsib baik abg2 polis takde buat o.t round Bandar hari ni. if not, dpt je love letter percuma.

so, bila dh gelabah tu, seluruh tapak yg ade kt badan ni mula lah sejuk semacam.  tapak tangan lah paling obvious.  tiba je kt dpn farmasi tu, 1 van putih besar gabak behenti btl2 dpn  premis tu.  van polis uols. hambik kau, 7 – 8 orang pak polisi yg berpakaian biasa kuar dr van tu and msuk farmasi. ape motif ntah diorang bhenti farmasi ramai2 camtu..

aku ni, sebenarnya pemalu. diulangi, PEMALU.  aku kan masuk kedai nk beli benda tu. diorang pulak jantans jantans nis buleh pulak window shopping reramai dlm farmasi tuh. if stok baya2 bapak aku takpe lah jugak, ni stok baya2 aku and early 30s saja.  time ni pulak dia nk datang farmasi kann.. dia tak tau ke aku nk dtg hari ni. dtg lain kali tak leh ke diorang ni?  tp farmasi ni bukan aku yg punya, kalau tak, aku dh tulis signboard awal ‘abang2 ganteng dilarang masuk. budak pemaluew sedang beli barang’. hnsf hnsf. control lubang idung.


ntah pape ntah haku ni. dah besar tagun lagu ni pun malu nk beli benda tuh. padahal dh kawen. relevan lah if aku beli pun.  orang tak kawen lagi selamba badak beli, takkan aku takleh buat selamba badak sumbu jugak kan. tapi tak, tetap jugak malu. ntah hape hape ntah

*kadang, aku terasa diri mcm pemalu gila. suci gila vavi rase* ngahaha.

pusing punye pusing dalam farmasi tu, tgok jam dh nk dekat pukul 6, nanti membebel pulak laki kt umah tunggu bini balik lewat, aku pun cpt menuju kea rah sorang pharmacist yg tengah susun stok. then, aku bisik, ‘miss, @#$%^&*! ade tak?’ gila slow aku bisik dowh. ntah pape. then dia ckp dgn slow, agak nya dia phm masalah malu tak bertempat aku ni, ‘ade..jom pergi kaunter’.. hehe. maafkan saya.

setel. dpt je brg, terus jalan kuar tak toleh kiri kanan dh. takut benar lelakis lelakis tu nmpak aku bawak menda alah tuh. alahai. dah kau kenapa sebenarnya nih???

balik rumah, masuk bilik air, bukak paip nah kau! terus tersiram benda alah tuh. nge. terus tak valid. aku rase lah. mesti tak valid kan. kau test la lapan jam pun ape pun tak kluar. tapi aku cuba jugak nasib. aku test jugak and tunggu dua jam, tetap cmtu je rupa dia. confirm invalid.

conclusionnya, DONE percubaan hari itu. dan burn rm11 aku. sheesh.

aku ni, kalau beli bnda alah tuh adeeeeee  je yg tak kena. 1st beli ari tu, sia-sia. kali kedua ni, jahanam awal 2 lagi. kali ketiga? takde maknenya aku nk beli dah. lantak lah nk jadi ape. belum sampai seru lagi kot.

wahai inche #$%^&*, kita mmg tak penah berjodoh, kan?











































dip and tell lah sangat kau kan!

1 comments:

Miss Polaris said...

yeayy! lin dh peknen... hehe...

Post a Comment

 

akulah gadis itu Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea